top of page
Bondauttaja mieli_edited.jpg

Muutamien menetelmien valossa

PERSOONANI

Maailmasta löytyy lukuisia malleja ja teorioita ihmisen ymmärtämiseen. Olennaista on tiedostaa mitä osaa meistä eri menetelmät kuvaavat. Monella niistä on avoimelle ja kiinnostuneelle ihmiselle jotain annettavaa. En usko, että yksi menetelmä sopii kaikille vaan sinä itse kiinnostut juuri niistä menetelmistä, joilla on siihen hetkeen sinulle jotain annettavaa.

 

Alla esimerkin omaisesti joitakin nostoja asioista, joita olen ymmärtänyt omasta persoonastani. Lisäksi olen tutustunut moniin muihin persoonallisuusteorioihin ja -menetelmiin. Huomiona, että osa näkökulmista on varsin syvällisiä ja abstrakteja käsitteitä, ellet ole vielä tutustunut ihmisen psykologiseen ja henkiseen kasvuun. :)

ENNEAGRAMMI

Egon persoonallisuuteni on enneagrammissa tyypiltään kolmonen eli huomioni keskittyy automaattisesti suorittamiseen ja menestykseen. Minua motivoi olla tuottava ja arvostettu. Huonona päivänä olen kärsimätön ja solahdan helposti työnarkomanian puolelle. Ymmärrän maailmaa luontaisimmin tunteiden kielen kautta, käyttäydyn itsevarmasti ja ratkaisen asioita pätevyydellä.

 

Huonolla henkisen terveyden tasolla mahtailen ja suoritan – hyvällä tasolla voin olla inspiroiva esikuva muille. Hälyytyskellojeni tulisi soida, kun huomaan yrittäväni olla jotain mitä en aidosti ole. Kasvulleni on hyväksi malttaa olla läsnä ja omistautuneempi muille. Kutsumukseni on kehittää itseäni ja sitä kautta innoittaa muita – sydän auki avata muiden sydämiä. Minulle tekee hyvää ymmärtää etten pelkästään omilla teoillani saa asioita tapahtumaan vaan kokonaisuus muodostuu yhdessä. 

LUONTAISET TAIPUMUKSETTM

Olen ajattelutyyliltäni ENFJ eli ekstrovertti, intuitiivinen, tunneihminen ja päättäväinen. Olen idealistinen vaikuttaja, joka nauttii ihmisten kehittämisestä. Kiteytetysti ajattelutyylini kertoo, että energiani suuntautuu luontaisesti vuorovaikutukseen, haen tietoa intuitiivisesti, tykkään suunnitella, teen johtopäätöksiä arvomaailmastani lähtien sekä ihmiset huomioiden ja ulospäin tyylini vaikuttaa järjestelmälliselle. Luon ihmisiä yhdistäviä arvoja, luomalla maailmaa jäsentäviä malleja. 

Tätä tietoa voin hyödyntää esimerkiksi huolehtimalla, että vietän riittävästi aikaa hyvässä seurassa ja uutta luoden, koska niistä saan energiaa. Kiinnitän huomioita siihen, että maltan kuunnella läsnäollen muita. Tiedostan, että pyrin miellyttämään muita ja tasapainotan hyvinvointiani pysymällä oman totuuteni puolella. Tiedostan, että luontainen tyylini voi vaikuttaa korostetun tehokkaalta ja jätän tilaa rentoudelle sekä matkasta nauttimiselle. 

HUMAN DESIGN

Olen Human Designin mukaan energiatyyliltäni Projektori 6/2 eli tiennnäyttäjä ja sosiaalinen erakko. Tarvitsen ihmisiä ympärilleni, mutta minulla on myös halu työstää asioita itsekseni. Työskentelen tehokkaimmin lyhyen ajan intensiivisesti ja tarvitsen paljon aikaa palautuakseni. Minulla on taito nähdä muiden ihmisten potentiaali. Tiedän olevani oikealla polulla, kun koen aidosti henkilökohtaisilla mittareillani menestyväni. Hälyytysmerkkini on katkeruuden tunne, joka ilmestyy, kun en seuraa sisäistä totuuttani. Olen itse elämällä ja ihmisten kautta kasvattanut viisauttani ja nyt on aika jakaa oppimaani muiden hyväksi. Minun on kuitenkin hyvä olla tyrkyttämättä näkemyksiäni kaikille ja parempi odottaa, että ne joita voin parhaiten auttaa tulevat luokseni.

 

Olen vahvasti luova taiteilija, joka luo teoksen ensin itselleen. Vasta sen jälkeen asetun galleristin rooliin miettien miten tämä voi palvella myös muita. Minulla on tarve tarkastella asioita sekä korkealta että syvällisesesti, ja tuoda ideat käytäntöön. Saan virtaa opiskelusta ja minulla on toisinaan taipumus vetää tekeminen överiksi. Olen empaattinen, vältän ristiriitoja ja aistin herkästi muiden tunteita. Siksi minulle tekee hyvää pitää huolta henkilökohtaisista rajoistani.

GENE KEYS

Gene Keysin kielellä tehtäväni on yhteyden luominen (45) ja opettelen tekemään hyvää ilman tarvetta ottaa siitä kunniaa itselleni (26). Terveyttäni edistää tunteideni läpi tunteminen (36) ja merkityksellisyyttä minulle tuo avoimuuden ja totuuden läpinäkyvä toteuttaminen (6).

 

Minulla on halu tuoda ihmisiä, ideoita ja yrityksiä yhteen sekä hyödyntää tässä diplomaatin taitojani. Tykkään ravistella ylimääräisiä hierarkioita ja työskennellä erilaisten ihmisten kanssa tasavertaisesti yhdessä. Minun on hyvä oppia tiedostamaan haitallinen ylpeyteni sekä keveyden kautta oppia hellittämään kontrolloinnista ja nauttia elämästä. Olennaista minulle on itsetuntemuksen kautta löytää oma voimani ja esimerkilläni näyttää, että näinkin voi toimia. Ja Gene Keysin mukaan toimin parhaiten yrittäjänä. ;)

Aika huikeita näkökulmia ja apuja on tarjolla, jos haluat lähteä etsimään omaa sisäistä todellisuuttasi. 

bottom of page