top of page

Kuinka tulin tähän.

TARINANI

tarinani

 

 

TÄMÄ HETKI

Koen tässä elämäni kohdassa vahvan halun tarjota apuani sinulle, joilla on tavoite parantaa ihmisten hyvinvointia ja olla uudistamassa ajattelu- ja toimintatapojamme. Peruutuspeiliin katsoessani huomaan, että kaksi olennaista nimittäjää ovat yhdistäneet kiinnostuksen kohteitani – ymmärrys ja yhteys. Yhtäältä minulla on halu ymmärtää kokonaisuuksia ja erityisesti ihmisiä – itseäni ja muita ympärilläni. Toisaalta minulla on halu luoda syvempi ja aidompi yhteys – itseeni ja muihin ihmisiin. 

 

ALKUTAIVAL

Ensimmäiset 35 vuotta elämästäni olin utelias ulospäin. Sain kokea paljon, asua vuosia ulkomailla, tavata erilaisia ihmisiä, tutustua kulttuureihin, kokeilla rajojani, oppia muilta ja oman kantapään kautta. Mottoni oli, että lukeminen ja lähteminen kannattaa aina. Äidiksi tulo käänsi uteliaisuuteni suunnan – aloin matkata sisäiseen todellisuuteeni. Aloitin vuoden kestäneen koloristikurssin, jolla ryhmän tukemana sain kirjoittaa ja maalata siihen astisen elämäni. Ja sain kuulla enneagrammista. 

YMMÄRRYS

Enneagrammi on ollut itse- ja ihmistuntemukseni punainen lanka. Se avasi hiljalleen ymmärrykseni persoonastani ja sen sisällä olevasta ydinminästäni. Oivalsin kuinka persoonani oli rakentunut ajattelemaan ja toimimaan tietyn strategian mukaan. Ymmärsin, että se oli vain osa totuutta ja helmi piili syvemmällä. Olen oppimishalussani kyltymätön, kun jostain aiheesta kiinnostunut. 12 vuotta olen lukemattomien menetelmien, kurssien, kirjojen, opettajien, ryhmien ja muiden lähteiden avulla hakenut ymmärrystä itsestäni ja ihmisenä kasvusta. 

YHTEYS

Elän voimakkaasti yhteydessä muihin ihmisiin. Frank Martelan termein olen suhdelo. Peilaan itseäni muiden avulla ja koen olevani luontainen osa monia yhteisöjä – haluan olla luomassa hyvää yhteisöjeni kanssa. Vuorovaikutus on aina ollut tärkeä osa hyvinvointiani. Sosiaalisena ihmisenä lataudun hyvässä seurassa, yhteisestä jakamisesta ja syvistä keskusteluista. Edellisessä työpaikassani sain lempinimen Deep Shit Specialist, jota edelleen arvostaen kannan. 

ELÄMÄNTEHTÄVÄNI

Itsetuntemuksen hyödyntäminen ihmissuhteissa ja vuorovaikutuksessa tuo minulle suurta merkityksellisyyden tunnetta. Minulle ihmisenä elämisen perusta on itsetuntemus. Ensin on aidosti tunnistettava persoonallisuutensa ja kyettävä erottamaan se ydinminästä. Näin voi ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja vapautua uhrin tai alistajan roolista. Näin voi hyväksyä itsensä ja löytää ymmärtävän vuorovaikutuksen muiden kanssa. Näin voi toteuttaa yhä puhtaampaa vuorovaikutusta, jonka avulla voimme paremmin toimia yhdessä ja saada aikaan upeita asioita.

TULEVA

Tulevaisuus luodaan nykyhetkissä. Olen sekä kova suunnittelemaan että tekemään. Onneksi ymmärrän paremmin, että tätä virtaavaa elämää edistetään kuitenkin luonnonlakien mukaan ja yhdessä toimien. Illuusioni siitä, että tulevaisuus olisi enimmäkseen omista teoistani kiinni on helpottanut. Toivon, että Human Doingin sijaan osaan yhä enemmän olla Human Being.  Haluan ottaa vastuun omasta osuudestani ja valaista vuorostani muiden tietä. Olen taitava näkemään muiden potentiaalin ja inspiroimaan ihmisiä tekoihin. Minulla on kyky hahmottaa olennainen ja kiteyttää se sanoiksi tai kuvioiksi. Uteliain mielin tutkin mihin elämäntehtäväyrittäjyys minua vie ja kenen kanssa. :)

bottom of page