top of page

VIESTINTÄ

Kun olemme kirkastaneet missiosi, yritysidentiteettisi ja ihanneasiakkaasi, voimme luoda aitoa, selkeää ja toimivaa viestintää. Se että ymmärrät asiakkaasi kielen ja tavan ajatella auttaa sinua luomaan sisältöä, joka resonoi juuri hänelle. Sinun ei tarvitse miellyttää viestinnälläsi kaikkia ihmisiä. Tavoitteena on tehdä juuri sinun asiakkaallesi mahdollisimman helpoksi ymmärtää yrityksesi arvo ja sinulta ostaminen. Tehdä näkyväksi ainutlaatuinen tarjoomasi ja löytää sitä kaipaavat ihmiset. 

"Jotta asiakkaallasi

on ilo ostaa."

Viestintä

Syvälle ankkuroitu viestintä linjaa kaiken. Yhdessä kehittäen luomme kerätyn asiakasymmärryksen pohjalta yrityksesti tarpeita vastaavan viestintäsuunnitelman. Siihen koostamme lyhyesti tarjoomasi ytimen asiakkaan näkökulmasta, olennaisimman ymmärryksen asiakaspersoonistasi sekä heille luodut sisältöpolut. Sisältöpolku muodostuu niistä kohtaamispisteistä, joiden avulla potentiaalinen asiakkaasi löytää sisältösi ja palvelujesi äärelle. 

Muutos

Viestinnän suunnittelu auttaa yrityksesi tilanteesta, jossa viestintä ja markkinointi ahdistaa epämääräisyydellään ja monimutkaisuudellaan, jossa et tiedä missä kanavissa ja mitä viestiä tilanteeseen, jossa sinulla on selkeä suunnitelma, joka on realistinen sekä toimenpiteiltään että aikatauluiltaan. Se koostaa prioriteettisi tavoitteiden mukaisesti ja keskittyy olennaiseen. Se antaa sekä raamit että tilaa sinun ja asiakkaidesi elämän muutoksille. Hyvää viestintäsuunnitelmaa on ilo toteuttaa.

Sisältö-, asiakas- tai ostopolkua kuvataan tyypillisesti eri vaiheisiin jaoteltuna. Näiden vaiheiden kautta asiakas löytää yrityksesi. Polun kulkemiseen käytetty aika vaihtelee asiakkaastasi ja palveluistasi riippuen.  

SISÄLTÖPOLUN VAIHEET

Tiedostan

TARVE HERÄÄ

Tutustun

KARTOITUS & HARKINTA

Tykästyn

PÄÄTÖS & OSTO

Luotan

ILAHDUS & SITOUTUMINEN

bottom of page