top of page
  • Writer's pictureAnna Sorko

Kohottavaa markkinointia

Olen yrittäjyyteni alkuaikana pohtinut paljon millaista myyntiä ja markkinointia haluan toteuttaa ja suositella. Yli kahden kymmenen vuoden opit ovat tiukan inventaarion alla. Aamulla ajatus jotenkin orgaanisemmasta ja aidommasta markkinoinnista pyöri jälleen vahvasti mielessäni.

Tänään sain yllättäen ystävältäni häkellyttävän noston Linkkarissa. Saija kertoi miten olen pystynyt häntä auttamaan ja suositteli palvelujani. Tänään sain myös julkiset kehut LUONTAISET TAIPUMUKSET -tiimin Tanjalta Facessa ja lisäksi sain useammalta ystävältä positiivista palautetta edellisen päivän Enneagrammi yhdistyksen paneeliesiintymisestäni. Kaikista näistä syntyi voimakas ahaa-elämys. Näinhän tätä markkinointia voi toteuttaa. Se on parhaimmillaan ja luotettavimmillaan sitä, että nostamme toisiamme sydämellisesti esille, annamme palautetta, suosittelemme muille.


Luottamuksen piiri

Tässä ajassa yhä useampi ihminen haluaa valita kenen kanssa tekee töitä, kuka jakaa saman arvomaailman, tavoitteet ja merkityksen. Meitä todellakin palvelee se, kun kuulemme toisilta arvomaailmamme jakavilta ihmisiltä kenen palveluja he käyttävät ja ketä he voivat henkilökohtaisesti suositella. Näin löydämme helpommin niitä luottamuksellisia ihmisiä, joiden kanssa itsekin mahdollisesti voisimme toimia.


Yhteistyö ja suosittelu

Tiedostan, ettei yhteistyö ja suosittelu ole mikään uusi juttu, mutta katson näitä teemoja nyt aivan tuorein silmin. Tässä kriteerinä ei ole (hinta)kilpailu ja oman hännän nostaminen toisia alentaen. Yhteistyö on minulle parhaimmillaan sitä, ettei meidän tarvitse kilpailla toisiamme vastaan vaan löydämme yhä tarkemmin omat ainutlaatuiset vahvuutemme ja tapamme tarjota niitä liike-elämän keinoin. On mahdollista, että yhdistämällä viisailla menetelmillä voimamme, voimme kaikki kasvaa ja kukoistaa. Suosittelu taas toimii parhaimmillaan, kun se on niin aitoa ja läpinäkyvää, ettet tarvitse medialukutaitoa tunteaksesi sen vilpittömyyden.


Tunnustan, että olen luonteeltani idealisti. Ja haluankin levittää sitä ympärilleni. Koen, että nyt on yhdistymisen ja yhteisöjen aika. Haluan olla osaltani rakentamassa kestävän kasvun yhteisöjä. Noissa yhteisöissä toivon myös, että voimme kohottaa sekä toisiamme että toistemme bisnestä.


Ketä sinä voisit tänään kohottaa?


31 katselukertaa0 kommenttia

Σχόλια


bottom of page